± 1 kg fricandeau
zout
peper
boter
tijm
laurierblad
± 5 grote uien
100 g rijst
150 g geraspte kaas
500 g champignons
peterselie
Bereiden
Het vlees met zout en peper inwrijven en het stuk met wat boter in de braadslee leggen.
Tijm en laurierblad toevoegen en nog wat gesmolten boter over het vlees schenken.
De braadslee onder in een vrij warme oven schuiven - 200° C - en het vlees onder af en toe bedruipen 1 uur braden.
In die tijd de kleingesneden uien fruiten.
De rijst even meebakken, zout en peper toevoegen en alles goed doorroeren.
Zoveel water (of bier of wijn) er op schenken, dat de rijst onder staat, een ½ uur zachtjes laten koken en dan de helft van de geraspte kaas er doorroeren.
Het vlees even laten afkoelen en vervolgens in dikke plakken snijden en telkens war
rijst/kaasvulling tussen de plakken uitstrijken.
Het vlees weer zo veel mogelijk in model leggen en nog wat vulsel bovenop strijken.
De rest van de geraspte kaas erover strooien en het vlees weer in de oven, ± 175° C, zetten tot de kaas gesmolten is.
De champignons in wat boter fruiten en deze om het vlees op een warme schotel schikken.